Fehérkuti Anna

Fehérkuti Anna

doktorandusz

Témavezető: Veres I. Gábor, (2026)
 
MTA-ELTE Lendület CMS Részecske- és Magfizikai Kutatócsoport 
Szoba: Északi tömb 4.113A
Telefon: n.a.
Mellék: n.a.
Mobilszám: n.a.
Honlap: n.a.
Emailcím: uh.etle.tneduts@fkjki

Biográfia:

Jelenleg a lágy kvantumszíndinamika és a kisszögű fizika témakörű mérések foglalkoztatnak a CMS kísérletnél, főképp a CMS nulla szögű detektorának energia-mérési lehetőségeit tanulmányozom. Emellett luminozitás mérési analíziseket is folytatok, feltárva a nyalábalak X-Y irányú faktorizálhatóságának kvantitatív korlátait.
2022 nyarán lehetőségem nyílt a ritka K+ -> e+ nu e+ e- bomlás elágazási arányának, valamint alaktényezőinek tanulmányozására az NA62-es kísérletnél a CERN Nyári Diák Programjának keretén belül.
Korábban gamma spektroszkópia területén végeztem kutatást, mely magában foglalta az aktivitásmérés javítását a kiterjedt minták önabszorpciója révén és a radioaktív magok azonosításának megkönnyítését az energiakalibráció egy detektor-specifikus pontosításával. A kutatást középiskolás koromban kezdtem fizikai kémia témakörben az MTA TTK-n, ahol egy Michael-addíció reakciómechanizmusának vizsgálata volt feladatom.

2020-ban Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat kaptam, továbbá 2019-ben és 2020-ban elnyertem az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját. Szeretem kipróbálni magam versenyhelyzetben is, amilyen például a TDK. Itt 2018-ban harmadik helyezett lettem, 2019-ben és 2020-ban pedig különdíjat kaptam. Utóbbi évben a Morgan Stanley is különdíjat ítélt nekem. OTDK szinten 2019-ben második lettem, 2021-ben különdíjat hozhattam haza.
Szívesen vállalok feladatot tudomány népszerűsítő programokon, így rendszeresen demonstrátorkodom többek közt a Kutatók Éjszakáján is. A karantén időszak alatt önkéntesként segítettem a https://tavoktatas2020.hu/ oldal szakmai fejlesztésében.

Tudományos adatbázisok profiloldalai:

Az utolsó 5 év válogatott közleményei:

  1. Feasibility Studies of Charge Exchange Measurements in pp Collisions at the LHC, Entropy 2022, 24(9), 1188